“Сходити до священника” як альтернатива “зливання воску”

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • “Сходити до священника” як альтернатива “зливання воску”

          Тема говорена-переговорена. Багато хто про це писав і говорив, навіть я свого часу писав про це також. Проте, у різних групах у соціальних мережах люди регулярно запитують номери/адреси когось, хто “зливає віск”.

          Як завжди, хтось відповідає відвертим сарказмом, хтось на повному серйозі радить “перевірених професіоналів”, хтось судить тих, хто вправляється у сарказмі, бо ж “всі ви дуже мудрі”, а хтось радить “підіть в церкву/до священника, почитайте … псалом”.

          Не буду говорити про тих, хто шукає “помочі” і тих, хто таких “помічників” радить. Тут все зрозуміло. – Порушення першої Заповіді Божої. Гріх. Питання якраз до тих, хто пропонує церкву, священника, молитву як альтернативу. І тут варто звернути погляд на Воплоченого Бога – Ісуса з Назарету. Він неодноразово оздоровляв хворих, виганяв бісів, навіть воскрешав мертвих. Чи було це головним завданням Його земного життя? – Ні. Головним завданням Ісуса з Назарету було принести людям Спасіння, Воскресіння і Життя. Вічне життя з Отцем і в Отці.

          Думаю, що саме про цю місію Божого Сина варто пам’ятати, коли рекомендуємо “поширювати дуже сильну молитву”. Молитва – це розмова з Богом, а не магічний ритуал, який неодмінно має оздоровити, принести багатство, здійснення планів і тощо. Ці речі Бог може дати, а може і не дати посередництвом молитви. Але отримання чи неотримання цих земних благ посередництвом звернення до Бога не має впливати на нашу віру, на наші стосунки з люблячим Отцем.

          Молитва є нашим зверненням до люблячого Батька, з яким ми прагнемо поспілкуватися, а не заклинання, яке ми промовляємо до ідола для того, щоб той виконав наші прохання. Тому, не буває “сильної” чи “слабкої” молитви. Розмова з Батьком не може бути “сильною” чи “не сильною”. Подібно і “сходити до Церкви” ми маємо в першу чергу для того, щоб брати участь у Літургійній молитві, користати з Святих Таїнств – найперше – Сповіді і Причастя. Саме ці речі, яку наближають нас до побудови стосунків із Творцем, а не напівмагічна “альтернатива ворожінню” має бути метою нашого християнства.

          Бажаю всім глибокої віри!

          Volodymyr Mamchyn

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.